Site Loader
duurzame ideeen

Iedereen draagt tegenwoordig zijn steentje bij aan een beter milieu. Ook als winkel- of webshopeigenaar kom je er niet onderuit! Klanten willen graag winkelen bij bedrijven die zichtbaar hun best doen voor de toekomst van onze planeet, en willen zien dat je keuzes maakt die de wereld een beetje beter maken. Maar waar begin je? Hoe zorg je dat mensen jouw bedrijf leren kennen als een groene organisatie? Door te laten zien dat duurzaamheid bij jou voorop staat! Wij zetten 3 ideeën voor je op een rij, die je als winkel of webshop simpel kunt implementeren. Want een beter milieu begint bij jezelf!

Karton in de hoofdrol

Een hele simpele manier om te verduurzamen binnen jouw bedrijf, is door zoveel mogelijk kunststof en plastics te vervangen door herbruikbare materialen. Bijvoorbeeld door papier en karton! Deze materialen kunnen 100% gerecycled worden en zorgen dus niet voor onnodige hoeveelheden afval, die onze planeet vervuilen. En papier en karton bieden nog vele andere voordelen: ze zijn betaalbaar, lichtgewicht, makkelijk op maat te snijden en eenvoudig te bedrukken met een print naar wens! Waar jij kan beginnen met het gebruiken van karton? De mogelijkheden zijn eindeloos!

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

De verpakking waarin je klant jouw product mee naar huis neemt, of in thuisgestuurd krijgt, biedt veel kansen voor verduurzaming. Veel bedrijven maken onnodig gebruik van plastic verpakkingen en tasjes: allemaal producten die de plastic soep groter maken en niet bepaald bevorderlijk zijn voor het milieu. Terwijl er tegenwoordig zoveel mooie verpakkingen gemaakt kunnen worden van papier en karton! Laat jouw papieren tasjes bedrukken met je bedrijfsslogan, en ontwerp mooie verzenddozen voor online bestellingen. Mooi karton is een stuk duurzamer dan goedkoop ogend plastic! En het straalt ook nog eens luxe uit.

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

In een winkel waarvan de uitstraling precies goed is, wordt over het algemeen meer geld uitgegeven dan in een kaal bedrijfspand waar de sfeer ver te zoeken is. Dat is één van de eerste regels binnen marketing! De juiste inrichting van jouw winkel is dus ontzettend belangrijk. Zet de juiste toon in jouw winkel en laat je zorg voor het milieu zien door voor promotiemateriaal van karton te kiezen. Je kunt het ook nog eens guiltfree op regelmatige basis vervangen, zonder dat je het marketingbudget helemaal leegtrekt! Goed ontworpen karton hoeft er niet goedkoop uit te zien, en is een duurzaam alternatief voor kunststoffen als plexiglas of forex.

Heb je een webshop, dan is winkelinrichting voor jou niet zo relevant: voor een website verbruik je natuurlijk geen grondstoffen. Bedenk dan eens hoe je jouw verzendingen duurzamer kan maken: moet dat plasticje er echt omheen, of is karton eigenlijk wel genoeg?

3) Kartonnen displays voor in je winkel

De producten die je verkoopt, moeten natuurlijk ook aan de man gebracht worden. In een winkel gaat dat er iets fysieker aan toe dan in een webshop: slimme displays gebruiken op tactische plaatsen in de winkel (op de toonbank, bij de ingang) zorgt voor een boost in verkopen. Vaak worden die displays maar tijdelijk gebruikt en zorgen ze na een paar weekjes voor een berg afval. Dus: waarom niet kiezen voor karton? Tegenwoordig kunnen kartonnen displays zo gebouwd worden dat ze flink wat gewicht aankunnen, en kun je het product echt laten uitblinken door een speelse print.

Meer duurzame promotiematerialen

Kan je wel wat hulp gebruiken in het ontwerpen van duurzame materialen voor jouw winkel of webshop? Daar zijn ze bij Megavista.nl in gespecialiseerd. Al jaren maken ze de mooie promotiemiddelen, veelal gemaakt van recycleerbare materialen. Hun webshop staat vol met creatieve ideeën, en in een persoonlijk gesprek kunnen ze je helpen bepalen wat bij jouw shop past. Laat je inspireren en ontwerp samen met hen marketingmaterialen die helemaal bij jouw bedrijf passen!